Tule mukaan vapaaehtoiseksi!LSKVT ry koordinoi ulkoiluryhmiä, joissa mukana on vapaaehtoisia ja palvelukodissa asuvia kehitysvammaisia henkilöitä. 

Ulkoiluryhmät tapaavat palvelukodilla, josta osallistujat lähtevät yhdessä kävelylle lähiympäristöön. Mukana on asukkaiden ja vapaaehtoisten lisäksi ohjaaja ja LSKVT ry:n edustaja.

Osallistua voit kertaluontoisesti tai säännöllisesti. Aikaisempi kokemus vapaaehtoistyöstä ei ole välttämätöntä - mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä!

Tule mukaan ulkoilemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja viettämään hauskaa aikaa yhdessä!

Ulkoiluryhmät jatkuvat keväällä 2024!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tai kysy lisää:  
Eeva Väänänen 040 7729537


Toiminnassa yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinointialue.


LSKVT ry:n vapaaehtoistoiminnan periaatteet  

Vapaaehtoisuus:  

Vapaaehtoistoiminta pohjautuu omaan motivaatioon. Voit valita itsellesi sopivan toiminnan muodon ja sitoutua siihen sopivaksi katsomallasi tavalla. Vapaaehtoinen toimii omien tietojen ja taitojen varassa – ammattilainen ei pidä olla.   

Autettavan ehdoilla toimiminen:  

Vapaaehtoistoiminnassa keskeistä on keskinäinen kunnioitus. Vapaaehtoinen ja autettava ovat tasa-arvoisia, riippumatta taustastaan. Vapaaehtoinen tarjoaa tukea ja ohjausta kunnioittaen autettavan itsemääräämisoikeutta ja päätöksiä. 

Luottamuksellisuus:  

Vapaaehtoistoinen on vaitiolovelvollinen ja säilyttää saamaansa tiedot luottamuksellisesti. Ongelmatilanteissa voit aina pyytää apua yhdistyksen työntekijöiltä.  

 Luotettavuus:  

On tärkeää, että vapaaehtoistoimija hoitaa lupaamansa asiat ja huolehtii myös omista voimavaroista. Sitoudu siihen, mitä jaksat ja tilanteiden muuttuessa ota matalalla kynnyksellä yhteyttä.  

Tuki ja ohjaus: 

Yhdistys tarjoaa tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimijoille. Voit kääntyä yhdistyksen työntekijöiden puoleen niin kysymyksien, ongelmatilanteiden, palautteiden kuin ideoidenkin osalta. 

Toiminnan ilo:  

Vapaaehtoistoiminnan on tarkoitus tuottaa iloa kaikille osapuolille. Yhdessä tekeminen tuo uusia kokemuksia, oivalluksia ja onnistumisen tunteita!