Elämä Omaksi Päijät-Hämeessä -hanke

Elämä Omaksi Päijät-Hämeessä  -hanke on Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n hallinnoima hanke, jonka avulla tuetaan henkilöiden osallisuuden kokemusta kohtaamispaikkatoiminnan avulla.  

Kevään 2022 kuulumisia

Elämä Omaksi hankeen vuosi lähti hyvin käyntiin. Saimme vuoden alusta joukkoomme innokkaan Minervan. Olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia: verkkokahviloita, #KohtaaMut -kahviloita livenä,  Lumikenkäilytapahtuma sekä Vappujuhlat. Digiopastusiltojen lisäksi on myös annettu  henkilökohtaista opastusta. Järjestettyjen toimintojen rinnalle on syntynyt WhatsAppissa käytävää ryhmäkeskustelua.

Tapahtumia on ollut useita kuukaudessa. Osallistujat ovat saaneet vaikuttaa tapahtumien sisältöön ja toteutukseen. Verkkokahvilan teemoina on ollut mm liikenneturvallisuus, ihmissuhteet & rakkaus, lemmikit, tietovisat. Olemme saaneet myös vierailijoita Aspan Mielekäs Olkkarista sekä Poljento hankkeesta, jolloin tutustuimme somen ihmeelliseen maailmaan.

Elämä Omaksi toiminta on osallistavaa ja osallistujille annetaan aikaa toteuttaa itseään ja vahvuuksiaan. Osallistujia on ollut 10–40 hlö/ tapahtuma. Toiminnan myötä on löytynyt uusia tuttavuuksia, kavereita ja vertaistukea.

Elämä Omaksi porukka on iloista & mukavaa, johon kaikki ovat tervetulleita 😊


Mari Eskola                                                   Minerva Kastehelmi                                  Eeva Väänänen

mari.eskola@lskvt.fi                                minerva.kastehelmi@lskvt.fi                 eeva.vaananen@lskvt.fi

p.  044 240 4519                                       p. 044 493 9815                                            p.  040 772 9537


Syksyn 2021 kuulumisia

Hanke aloitti syyskuussa. Olemme pitäneet #KohtaaMut -kahviloita Hollolassa, Asikkalassa, Nastolassa sekä Lahdessa. Kohtaamisissa olemme kertoneet hankkeesta sekä osallistujien kanssa ideoineet kahviloiden sisältöä. Olemme tietysti myös kahvitelleet, jutelleet sekä lautapelejäkin on pelattu. Alkuvuoden aikana suuntaamme kohti Orimattilaa, Padasjokea sekä Sysmää pitämään ja ideoimaan #KohtaaMut -kahviloita sekä kuulemaan millaista opastusta ja tukea siellä tarvitaan digitaitoihin. 

Olemme pitäneet #KohtaaMut -verkkokahvilaa kahdesti sekä osallistuneet Tukiliiton järjestämään virtuaalitapahtumaan. Verkkokahvila toimii Teams -alustalla. Verkkokahvilassa on ollut osallistujien vetämiä tietovisoja ja musiikki-ilta, jossa osallistujat saivat esiintyä.  

Digiopastuksia on järjestetty kirjaston kanssa yhteistyössä kahdesti. Digiopastuksia järjestetään jatkossa myös läheisille, omaisille sekä työntekijöille, jotta heillä olisi valmiudet opastaa erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä. Tarkoituksena on saada vapaaehtoistoimijoita sekä vertaisohjaajia auttamaan digitaidoissa esimerkiksi verkkokahvilaan pääsyssä. 

Tervetuloa mukaan! Kuulemme mielellämme ideoitanne, vinkkejänne sekä digiopastustarpeitanne. 

Ole rohkeasti yhteydessä: 

Eeva Väänänen, hankepäälikkö
p. 040 772 9537, eeva.vaananen@lskvt.fi 

Mari Eskola, hankekoordinaattori
p. 044 2404519, mari.eskola@lskvt.fi