Vertaistuki

Vertaisuus – ymmärretyksi tulemisen ja samankaltaisuuden kokemus syntyy ihmisten välille, kun heidän elämänkokemuksistaan tai elämäntilanteestaan löytyy yhdistävä tekijä. Yhteistoiminta muiden, vastaavaa tilannetta elävien perheiden kanssa on upea voimanlähde.

Vaikka jokainen perhe elää tavallaan, samaa kokeneille on mahdollista jakaa keskenään kokemuksia, joita muilla ei ole. Yhdessä keskustellaan vanhempana jaksamisen keinoista ja rohkaistaan tarvittavien palveluiden ja tukien hankkimiseen.

Vertaistukiryhmä on mainio tapa päästä kosketuksiin vertaisten perheiden kanssa. Kun useampi kokoontuu, kierrätettävää kokemusta ja vaihdettavaa tietoa kertyy kätevästi yhteen. Ryhmänä on myös mahdollista tehdä yhdessä kiinnostavia ja iloa tuottavia asioita tai vaikuttaa erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden tarvitsemiin palveluihin.

Vertaistukiryhmiä

Vertaistukiryhmä vanhemmille, joilla on aikuinen kehitysvammainen lapsi

Toivotamme tervetulleiksi ryhmään sekä uudet että vanhat tutut vanhemmat! Ohjelmassa vapaamuotoista vertaistuellista keskustelua.

Aika:                                   Torstaisin 8.2., 14.3., 11.4., ja 9.5. klo 13-15

Paikka:                              Lahden pääkirjasto, kokoustila Tuohi (Kirkkokatu 31)

Ohjelma:                          Ryhmä toimii vertaistuellisena keskusteluryhmänä. Tarjolla pullakahvit Mea mannasta!


Vertaistukea verkossa kehitysvammaisten lasten vanhemmille

Paikka:                              Yhdistyksen ylläpitämä Facebook -ryhmä nimeltä: Lahden Seudun Kehitysvammaisten vanhemmat

Ohjelma:                         Ryhmä toimii vertaistuellisena keskusteluryhmänä, jossa on sana vapaa. Noudatamme ryhmässä Tukiliiton                                                       some-etikettiä. Mahdollisuus myös järjestää tapaamisia ja/tai virtuaalikahvihetkiä erilaisten teemojen                                                                 ympäriltä.